COALITIA SECTORULUI CULTURAL INDEPENDENT/COMUNICAT DE PRESA

COALITIA SECTORULUI CULTURAL INDEPENDENT

COMUNICAT DE PRESA

24 martie 2010

Reactie la invitatia AFCN de a contribui la elaborarea unui proiect de modificare a Normelor Metodologice din 23 februarie 2009 privind organizarea şi funcţionarea comisiilor, procedura de selecţie a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale în vederea acordării de finanţări nerambursabile din Fondul Cultural Naţional, precum şi de soluţionare a contestaţiilor

Ca urmare a petitiei semnate de peste 300 de persoane apartinand sectorului cultural independent si depusa luni, 22 martie, la Administratia Fondului Cultural National si Ministerul Culturii si Patrimoniului National, in care era subliniata necesitatea lansarii de urgenta a concursului de proiecte culturale cel mai tarziu la data de 2 aprilie 2010, AFCN a lansat marti, 23 martie, un apel la consultare publica pentru modificarea normelor metodologice. Termenul limita de primire a observatiilor si propunerilor lansate de AFCN este vineri, 26 martie, fiind alocate prin urmare 3 zile pentru consultarea publica pe marginea proiectului de modificare propus. In plus, proiectul de modificare a normelor, propus operatorilor culturali spre consultare, nu contine niciuna dintre cerintele indicate in petitia inaintata.

Coalitia Sectorului Cultural Independent mentine solicitarile prevazute in petitia depusa luni, 22 martie, la AFCN si MCPN, subliniind necesitatea lansarii de urgenta a concursului de proiecte culturale, cel mai tarziu la data de 2 aprilie. Pentru a evita orice posibila confuzie, subliniem faptul ca lansarea concursului nu este conditionata de lansarea, consultarea si aprobarea noilor norme metodologice, ea putand fi realizata conform normelor aprobate in februarie 2009, pe baza carora s-a desfasurat concursul de proiecte din anul 2009.

Sustinem necesitatea ca aceste consultari sa fie facute conform Legii 52/2003, care prevede ca anunturile referitoare la elaborarea unui proiect de act normativ sa fie aduse la cunostinta publicului cu cel putin 30 de zile inainte de supunerea spre analiza, avizare si adoptare de catre autoritatile publice. In acelasi timp, aceeasi lege normeaza perioada de consultari de minim 10 zile in care autoritatea publica sa primeasca in scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice din partea celor interesati.

Afirmam intreaga disponibilitatea de a contribui la aceste consultari ulterioare, in termenul prevazut de lege.

Semneaza in numele Coalitiei pentru Sectorul Cultural Independent

Raluca Pop – banipentruarte

Cosmin Manolescu – Fundaţia Gabriela Tudor

Bogdan Georgescu – Initiativa Ofensiva Generozitatii si tangaProject

Rarita Zbranca – Fundatia AltArt / Federatia Fabrica de Pensule

Silvia Cazacu – Banlieues d’Europ’est

Cristina Modreanu PFA – editor Scena.ro

Contact Coalitia Sectorului Cultural Independent:

Raluca Pop – banipentruarte, Email: ralucpop@gmail.com , Telefon: 0744 399 767

Cosmin Manolescu – Fundaţia Gabriela Tudor , Email: cosmin@gabrielatudor.ro, Telefon:0722 322 366

Bogdan Georgescu – Initiativa Ofensiva Generozitatii si tangaProject, Email:bogdangeorgescumail@yahoo.com , Telefon:0720 469 021

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :