SUPA DE SAMBATA/Chisinau

SUPA DE SAMBATA
Sîmbăta, 27 martie, 2010, APARTAMENT DESCHIS / str. Bucuresti 68/1, Chişinău

Ai nevoie de bani pentru proiecte creative?

Supa de Sîmbătă: Chişinău – O abordare experimentală şi delicioasă a finanţării alternative a artei.

Supa de Sîmbătă din Chişinău este o masă pregătită de către bucătarii invitaţi Vladimir US şi Roman PETRUNIAK (SUA) şi servită în comun. Costul unei porţii de supă este de 10 lei. Suma adunată la eveniment va fi oferită sub forma unui Grant al Supei de Sîmbătă în susţinerea unui proiect creativ. Fiecare dintre cei prezenţi la masă vor avea dreptul să acorde un vot pentru a decide cîştigătorul grantului.

Supa de Sîmbătă: Chişinău este un eveniment prezentat de Asociaţia Oberliht în colaborare cu grupul InCUBATE din Chicago, SUA. Scopul acestui proiect este de a pune în discuţie situaţia finanţării proiectelor de creaţie din Moldova şi totodată de a aduna bani pentru un micro-grant.

Cine poate aplica pentru grant?

Oricine poate aplica pentru orice, indiferent de unde vine.

Cum pot aplica pentru grant?

Trimite descrierea proiectului în limita unei pagini la: vladimir@oberliht.org.md

dată limită: Vineri, 26 martie, 2010

– – – – –

Supa de Sîmbătă: Chişinău va fi precedată de o prezentare a artistului Roman PETRUNIAK (InCUBATE Chicago) intitulată Strategii Creative între Artă şi Cotidian

http://oberliht.org.md/arthotel/?p=182

Vineri, 26 martie, 18:00, locul prezentării: ARThotel, str. Gh. Asachi 53/1, lit. “A”, Chişinău

harta: http://oberliht.org.md/arthotel/?page_id=18

Roman Petruniak este un istoric şi critic de artă, curator şi artist din Chicago, IL. Între 2007 şi 2009 a activat în calitate de curator la Institutului Ucrainean de Artă Modernă (http://www.uima-chicago.org). În 2007 a fondat InCUBATE (http://www.incubate-chicago.org), care reprezintă un colectiv curatorial, un program de reşedinţe şi un institut de cercetări experimentale, cu scopul iniţierii unor modele noi de gîndire în vederea obţinerii suportului financiar pentru activităţi creative. În prezent, Roman locuieşte în Kiev, în calitate de bursier Fulbright, unde realizează o cercetare a suportului şi infrastructurii puse în sprijinul artei contemporane social-progresive din Ucraina.

Prin activitatea sa Petruniak deseori problematizează doctrinele tradiţionale despre artă, administrarea artei şi viaţa de zi cu zi. Cercetările sale ridică o serie de întrebări: Ce posibilităţi noi pot apărea atunci când aceste delimitări sînt dizolvate? Ce tipuri noi de strategii creative pot fi dezvoltate pentru segmental dintre artă şi cotidian?

În cadrul prezentării Roman va vorbi despre colaborarea sa cu InCUBATE şi despre activitatea sa de la Kiev unde se afla în acest moment în calitate de bursier Fulbright. El va descrie în mod special un nou program numit “Supa de Dumincă” (http://borshch.newcitizen.org.ua) – program bilunar de mese comunitare şi granturi alternative conceput ca o metodă Fă-o-Singur (Do-It-Yourself) pentru a genera fonduri destinate proiectelor creative.

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :