“Lecturi Urbane” in Targu Mures

Prima editie “Lecturi Urbane” in Targu Mures. Prima editie “Lecturi Urbane” in Targu Mures, va avea loc joi, 18 martie de la ora 16.00

Ce facem mai exact? Ne suim in autobuzul cu numarul 4,  in Unirii si ne plimbam pana la capat de linie, citind. Apoi ne intoarcem cu acelasi autobuz, numar 4, in Unirii. Tot citind.

De ce?

Aici o sa il citez pe Adrian Ciubotaru pentru ca tare bine zice:

“(…) Astfel, un anumit context accelerează anumite comportamente şi frânează şi descurajează pe altele. Problema noastră ar fi că nu avem contexte care să accelereze reflexele civice, care să încurajeze implicarea şi responsabilitatea socială şi care să descurajeze mărlânia, iresponsabilitatea şi obraznicia publică (de la oamenii de pe stradă până la instituţii şi funcţionari).

Nu poţi apela doar la virtutea oamenilor pentru a-i îndemna să devenă mai buni, trebuie să creezi contexte sociale în care sunt încurajaţi să se poarte mai responsabil decât o faceau înainte. Şcoala este un context social, o comunitate este un asemenea context social (mulţi români ajung să fie cetăţeni mai responsabili în ţările de adopţie decât în ţara de origine), un blog.”

Nu stiu daca prin lecturi urbane vom reusi sa schimbam ceva. Dar faptul ca nu stiu, nu ma impiedica sa incerc! In cele din urma nu scopul conteaza, ci faptul ca incerci. Si daca nu vei putea schimba lumea, te vei schimba pe tine in bine! Deci tot schimbi ceva!

Asa ca te astept si pe tine draga cititorule sa iei atitudine!

Te astept in statia din Unirii cu cartea sub brat!

Toate cele bune,

Vlad Lipovanu

p.s. La prima editie vom citi doar, in autobuz, urmand ca la urmatoarele editii sa oferim si carti calatorilor. Daca doresti si tu sa participi sau vrei mai multe informatii despre acest proiect, te rog sa imi lasi un mesaj pe lvmro at yahoo punct com

sursa: http://mures.orasulciteste.ro/prima-editie-lecturi-urbane-in-targu-mures.html

 

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :