Fabrica de Pensule la târgul alternativ de artă/Stockholm

Fabrica de Pensule, Cluj la târgul alternativ de artă SUPERMARKET 2010
Stockholm, 11 februarie 2010
În perioada 19-21 februarie se va desfăşura la Stockholm târgul alternativ de artă SUPERMARKET, dedicat prezentării spaţiilor şi proiectelor iniţiate de artişti. La ediţia din acest an Institutul Cultural Român de la Stockholm a invitat centrul multidisciplinar de artă Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca.
Fabrica de Pensule va fi reprezentată la Supermarket 2010 de către managerul cultural Corina Bucea şi artistul Vlad Olariu, care vor susţine sâmbătă 20 februarie, în cadrul programului de dezbateri al târgului, o prezentare pe tema Fabrica de Pensule, Cluj – un nou spaţiu, un nou context pentru arta contemporană din România.
Fabrica de Pensule este un spaţiu de creaţie şi difuzare a artei contemporane deschis în toamna 2009. Situat în fosta fabrică de pensule din Cluj-Napoca centrul concentrează pe o suprafaţă de 2000 mp ateliere de artişti, galerii şi organizaţii culturale active în domeniile artelor vizuale, dansului contemporan şi teatrului.
Târgul alternativ de artă SUPERMARKET 2010 se va desfăşura la Kulturhuset, Stockholm (Casa de cultură a oraşului Stockholm) şi va găzdui 65 de galerii şi proiecte artistice. Târgul este un spațiu dinamic pentru întâlniri, oferind discuții interesante și colaborări experimentale, fără a pune accent pe latura comercială a târgurilor obișnuite de artă. Proiectul a fost inițiat în 2006 de un grup de artiști cu intenția de a explora posibilitatea de a conduce un târg de artă independent, ca o alternativă revitalizantă pentru scena suedeză.

http://fabricadepensule.ro/

Institutul Cultural Român de la Stockholm : info@rkis.se

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :