A place of citizenship/Madrid

A PLACE OF CITIZENSHIP
Performance de Irina Botea


Data: 27 noiembrie 2009
Ora: 20:00h

Loc: Auditoriul Sabatini.
Muzeul Naţional Centru de Artă Reina Sofía (MNCARS)
Capacitate: 140 locuri.
Acces: C / Santa Isabel 52.
Intrare: Gratuită în limita locurilor disponibile.

Performance al artistei române Irina Botea despre posibilitatea de a plasa cântecele, şi în special imnurile naţionale, într-un spaţiu activ de negociere şi protest. Cu participarea unui grup de muzicieni români din Madrid şi a publicului.

Performance-ul organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român din Madrid va încheia seria conferinţelor din cadrul Ciclului audiovizual Multitud Singular: El arte de resistir / Multitudinea singulară: arta de a rezista pe care îl propune Departamentul Audio-video al MNCARS.

Multitud Singular: El arte de resistir reuneşte în perioada 14 oct. – 12 dec. 2009, în Auditoriul Sabatini, 16 programe de proiecţii video, cinci conferinţe şi un performance special realizat de Irina Botea. MNCARS prezintă o selecţie de lucrări mediatice care comemorează evenimente, revelă traume, investighează amintiri şi produc contraimagini în arta şi societatea contemporană. Majoritatea lucrărilor video se concentrează pe ideea de insurecţie şi sunt exemple de singularitate ale acelor mişcări capabile să mobilizeze persoane şi grupuri pentru a sprijini cauza lor “singulară.”

Irina Botea trăieşte în Chicago şi Bucureşti, predă film, video şi noile media la Facultatea „The School of the Art Institut of Chicago”. În lucările sale Irina Botea încearcă să reinterpreteze imaginile Istoriei aşa cum au fost produse de mass media şi să dezvolte un sentiment de compasiune faţă de protagoniştii mai mult sau mai puţin activi ai evenimentelor istorice, evenimente care nu mai pot fi accesate decât indirect, prin intermediul arhivelor mass media. Lucrările sale au fost expuse în muzee şi galerii din Europa, S.U.A şi Asia printre care: Galería Nacional Jeu de Paume, Paris, La Bienal de Praga, Bienal de Venecia, Kunst-Werken, Berlin, U-turn, Copenhagen, Rotterdam Film Festival. Mai multe informatii pe site-ul artistei: http://www.irinabotea.com/

Programul complet al ciclului Multitud Singular: El arte de resistir:
http://www.museoreinasofia.es/programas-publicos/audiovisuales/multitud-singular/horario-y-programacion.html

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :